HAZARD ANALYSIS and CRITICAL CONTROL POINT (HACCP) анализа опасности и критичних контролних тачака је превентивни систем самоконтроле и законска обавеза у објектима који послују са храном.
Стручни тим ЗЗЈЗ Пожаревац пружа услуге субјектима који послују са храном при увођењу HACCP система:
1.Услуге стручног саветовања при увођењу система самоконтроле које обухватају:
- иницијални обилазак објекта,
- анализу постојећег стања објекта и опреме
- предлог мера за отклањање техничких и организационих недостатака
- саветовање везано за спровођење добре хигијенске праксе, добре произвођачке праксе, израду планова самоконтроле, праћење критичних тачака и критичних контролних тачака и успостављање документације.
Услуга стручног саветовања је бесплатна за субјекте са којима ЗЗЈЗ Пожаревац има склопљен уговор за испитивање хране, воде, брисева радних површина и ДДД послове. Испитивања произилазе као објективна процена функционисања система самоконтроле, а такође је и законска обавеза.
2.Услуге комплетног увођења HACCP система које обухватају:
- иницијални обилазак објекта
- састављање ходограма активности
- анализу постојећег стања и опреме
- предлог мера за отклањање техничких и организацијских недостатака
- израда HACCP плана самоконтроле односно имплементација HACCP система кроз примену свих седам принципа
- израда потребних радних упутства и стандардних поступака и процедура
- теоретска и практична обука особља
- израда и увођење потребних евиденција
На услугу комплетног увођења HACCP система нудимо 30 % попуста уколико се уговори са пакетом других услуга.
Контакт особа: дипл. инг. спец. Александар Младеновић, координатор за увођење HACCP -а
За све информације можете нас контактирати на бројеве телефона или електронском поштом:
Tel:012/221-142, 063/873-40-22, E-mail:aleksandar.mladenovic@zzjzpo.rs