UA-86401432-1
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

ПОЖАРЕВАЦ


 ул. Јована Шербановића 14

12000 Пожаревац

Србија


ПИБ: 101524176

Матични бр.: 07160259

Регистарски бр.: 6169000411

Шифра делатности: 86.90


В.Д: директора:

др Ана Јовановић, специјалиста микробиологије са паразитологијом


ТЕЛЕФОНИ:

Централа: 012 522-568, 523-153

Директор:  012 522-682

Факс.         012 520-913

ОСТАЛИ ТЕЛЕФОНИ  >>


 E-mail: zavodpo0311@mts.rs 

 


 

ОБИМ АКРЕДИТАЦИЈЕ >>


 детаљније >>


 


ПРОМОЦИЈА ЗДРАВЉА


Мерење полена 2024. >>

ДДД услуге >>

Санитарни прегледи >>

Вакцинације >>  


 

Огласи и конкурси >>

 


Приватна здравствена

пракса >>


Упитник о задовољству корисника наших услуга >>

 


 

Корисни линкови - здравствене  установе >>

 


Статистичке анализе >>

 


  • Дневни финансијски извештај  >> 
  • Финансијски планови и извештаји  >>   

  • ИНФОРМАТОР О РАДУ  >> 
  • Правилник о поступку унутрашњег узбуњивања код послодавца  >> 
  • План управљања ризицима од повреде принципа родне равноправности >> 

Претрага сајта ...


 Упознајте Пожаревац!

 


 

 

 

Међународни дан старијих особа 1.октобар 2023.

 

 

Међународни дан старијих особа се у свету и код нас обележава 1. октобра, у складу са Резолуцијом 45/106 коју је прогласила Генерална скупштина Уједињених нација 14. децембра 1990. године, са циљем да нагласи важност прилагођавања животног окружења потребама и способностима становника трећег доба.

Тренутно, око 700 милиона људи на свету има преко 60 година, а процењује се да ће до 2050. године тај број износити две милијарде, што ће представљати преко 20 процената светске популације. 

 

 

Тема овогодишње кампање „Поштовање људских права старијих особа као испуњење визије Универзалне декларације о људским правима: кроз генерације” подвлачи важност поштовања Универзалне декларације о људским правима и потврђује посвећеност промовисању пуног и једнаког уживања свих људских права и основних слобода старијих особа, и то: правa на слободу од дискриминације, на сигурност, на слободу од насиља, на социјалну заштиту, на здравље, на рад и доживотно учење, на личну својину и правa наслеђа.

Овогодишња кампања ће пажњу умерити на специфичности старијих особа широм света у циљу уживања њихових права и начина решавања кршења тих права, као и на чињеницу да јачање солидарности кроз једнакост и реципроцитет између генерација нуди одржива решења за испуњење циљева одрживог развоја.

Стога, она има за циљ:

• повећање глобалног знања и свести о Универзалној декларацији о људским правима и стварање обавеза међу свим заинтересованим странама за јачање заштите људских права садашњих и будућих генерација старијих особа широм света;

• упознавање са примерима добре праксе за међугенерацијску сарадњу и партнерство у циљу заштите људских права широм света; и

• заговарање да владе и субјекти УН преиспитају своје тренутне праксе у циљу боље интеграције животног приступа људским правима у свој рад и да осигурају активно и смислено учешће свих заинтересованих страна, укључујући цивилно друштво, националне институције за људска права и саме старије особе, у циљу јачања солидарности међу генерацијама и међугенерацијским партнерствима.

 - / -

Завод за јавно здравље Пожаревац, у сарадњи са домовима здравља на територији Браничевског и Подунавског округа подржава и организује обележавање Међународног дана старијих особа, са циљем заштите људских права старих лица.

На нивоу локалне заједнице, Међународни дан старијих особа ћемо обележити у петак, 29. септембра 2023. године у периоду од 8,00 до 10,00 сати у просторијама Црвеног крста Пожаревац.

У организацији поменуте Акције за здравље учествују Завод за јавно здравље Пожаревац, Црвени крст Пожаревац, Дом здравља Пожаревац, Апотека Пожаревац и Медицинска школа Пожаревац уз подршку регионалних и локалних медија (TV, радио и новине).