UA-86401432-1
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

ПОЖАРЕВАЦ


 ул. Јована Шербановића 14

12000 Пожаревац

Србија


ПИБ: 101524176

Матични бр.: 07160259

Регистарски бр.: 6169000411

Шифра делатности: 86.90


В.Д: директора:

др Ана Јовановић, специјалиста микробиологије са паразитологијом


ТЕЛЕФОНИ:

Централа: 012 522-568, 523-153

Директор:  012 522-682

Факс.         012 520-913

ОСТАЛИ ТЕЛЕФОНИ  >>


 E-mail: zavodpo0311@mts.rs 

 


 

ОБИМ АКРЕДИТАЦИЈЕ >>


 детаљније >>


 


ПРОМОЦИЈА ЗДРАВЉА


Мерење полена 2024. >>

ДДД услуге >>

Санитарни прегледи >>

Вакцинације >>  


 

Огласи и конкурси >>

 


Приватна здравствена

пракса >>


Упитник о задовољству корисника наших услуга >>

 


 

Корисни линкови - здравствене  установе >>

 


Статистичке анализе >>

 


  • Дневни финансијски извештај  >> 
  • Финансијски планови и извештаји  >>   

  • ИНФОРМАТОР О РАДУ  >> 
  • Правилник о поступку унутрашњег узбуњивања код послодавца  >> 
  • План управљања ризицима од повреде принципа родне равноправности >> 

Претрага сајта ...


 Упознајте Пожаревац!

 


 

 

 

Завод за јавно здравље Пожаревац на Конференцији за ментално здравље

 

У Београду у Палати Србија 13. маја 2024. године одржана је Конференција о менталном здрављу на тему: „Заједно за ментално здравље“. Конференција је одржана под покровитељством госпође Тамаре Вучић, супруге председника Републике Србије. Конференција је била посвећена промоцији свести о менталном здрављу, разбијању стигме и пружању подршке свима који се суочавају са менталним изазовима.

Циљ конференције је ширење свести и брига о менталном здрављу, које је императив у савременом друштву са акцентом на младе и периоду пост Ковида. Учесници конференције, стручњаци из области менталног здравља, поделили су своја искуства, савете и најновија истраживања из ове области.

Госпођа Тамара Вучић, супруга председника Републике Србије, отворила је Конференцију о менталном здрављу. У свом уводном обраћању поручила је да је ментално здравље важна тема која не познаје границе и не мари за узраст, веру или нацију. Она је позвала друштво да проговори о овој теми.

У уводном обраћању обратила се и госпођа Олена Зеленска, супруга председника Украјине. Говорила је да је очување менталног здравља једно од пет изазова данашњице, а да свака катастрофа и сваки рат изазива ефекте који утичу на људе целе планете.

Након уводног обраћања у I панел дискусији говорило се о „Mенталном здрављу деце и младих“ као инвестицији у будућност. Модератор је била проф. др Милица Пејовић Милованчевић из Института за ментално здравље.

Проф. др Славица Ђукић Дејановић, министар просвете, била је модератор II панел дискусије где се говорило о „Mенталном здрављу у постконфликтном окружењу“. У овој панел дискусији је говорила Оксана Збитниева, шеф Координационог центра за ментално здравље у Влади Украјине: „Mентално здравље у време рата“.

Потом је говорила проф. др Верица Јовановић директорка Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ на тему „Jавно здравствени аспекти очувања менталног здравља у периоду посткризних и ванредних ситуација“.

Конференција се завршила видео порукама супруга председника Републике Албаније и Северне Македоније и супружника председнице Републике Словеније.

На Конференцији је присуствовао стручни тим Завода за јавно здравље Пожаревац у саставу: в.д. директор др Ана Јовановић, др Теодора Ђурић и др Тања Митић.

Стручни тим ЗЗЈЗ Пожаревац са г-ђом Тамаром Вучић

 

   Стручни тим ЗЗЈЗ Пожаревац са проф др Славицом Ђукић Дејановић